Menu

ROTTERDAM Leonidas Student City

ROTTERDAM

Leonidas StudentCity

ROTTERDAM

Leonidas StudentCity

 

StudentCity Rotterdam

students, startups and expats

…Rotterdams visitekaartje voor de toekomst

SituatieLeonidas1
situatie
732x494
3Modellen
Starters
GridMaquette
GridAnalyse
analyse model GRID
GridEssentie
SawaMaquette
SawaAnalyse
analyse model SAWA
SawaEssentie
SphinxMaquette
SphinxAnalyse
analyse model SFINX
SphinxEssentie

Leonidasterrein Rotterdam

 

Students, Startups and Expats

Veel afgestudeerden vertrekken uit de stad. Studentcity is het Rotterdamse ‘programma’, waarmee de stad studenten wil aantrekken en ze na hun studie wil behouden voor de stad. De ruimtelijke ontwikkeling is een belangrijke pijler onder het programma van StudentCity. Het gaat dan over de uitbreiding van kennisinstellingen en voorzieningen, voldoende ruimte voor startende ondernemers en bedrijven en passende woonmilieus voor studenten en starters.

Het plan toont het potentieel aan van de locatie, de voormalige hockeyvelden van Leonidas, als een nieuwe kennisintensieve plek in de stad, die aansluit bij de ambities van de gemeente Rotterdam. We hebben drie ruimtelijke perspectieven geschtetst; Grid, Sawa en Sfinx. Kikx stelt een intensief en zeer gemengd programma voor van verschillende vormen van (kennis)werken en wonen samen met voorzieningen als een hotel en recreatie.

De brede Abram van Rijckevorselweg geeft de locatie een adres aan de belangrijkste Rotterdamse stadsentree. Ook een eventuele derde stadsbrug zal ter hoogte van de locatie aanlanden.Een dragende structuur in ‘kennisstad Rotterdam’ is de oost-west metro. Deze lijn verbindt een groot aantal ‘kenniscentra’ en plek- ken waar het studentenleven zich afspeelt, bijvoorbeeld Dijkzigt, Coolhaven (HRO), Oostplein (uitgaan) en de EUR/brainpark direct grenzend aan de locatie.

Het programma is intensief, complex en in zijn mix onalledaags: Werkruimteverhuur in units en gericht op “research en development”, combinaties van wonen en werken in studio’s en lofts. Reguliere kantoorruimtes, verhuur op basis van verwantschap met de EUR. De woningen richten zich op de doelgroep van de ‘kenniswerkers’ die in de stad willen (blijven) wonen ( hoog opgeleide starters, “settelaars”, flexibele carrièremakers en jonge tweeverdieners) en een ‘budgethotel’ dat gelieerd is aan de EUR, gericht op “short-stay” van buitenlandse studenten en bezoekers.

6500 m2 startupstudio’s, 2500 m2 kantoorunits, 275 woningen,
hotel, voorzieningen en parkeerplaatsen

 

een co-creatie van:

Sander Smit  stedenbouwkundige

team vhp  Pedro Pinto de sá Borges, Florian Boer e.a.
opdrachtgever  Kikx Development

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!