Menu

KIJKDUIN Schapenatjesduin

KIJKDUIN

Schapenatjesduin-Oost

KIJKDUIN

Schapenatjesduin-Oost

KIJKDUIN

Schapenatjesduin-Oost

KIJKDUIN

Schapenatjesduin-Oost

KIJKDUIN

Schapenatjesduin-Oost

KIJKDUIN

Schapenatjesduin-Oost

 


KIJKDUIN SCHAPENATJESDUIN

buiten wonen op de binnenduinen
 © ACCU architecten  

 

 

situatie
woningtypologie

MAATWERK

De kavels in Schapenatjesduin zijn vanaf 8 november beschikbaar.
Op een vrije kavel bent u vrij om te bouwen en uw architect te kiezen. Waarom zou u een standaardwoning of een cataloguswoning laten bouwen als u het ontwerp kunt afstemmen op uw eigen wensen, behoeften en budget.

De getoonde voorbeeldontwerpen zijn weliswaar speciaal voor Schapenatjesduin ontworpen, maar zijn (binnen de randvoorwaarden) volledig aan te passen zoals u het wenst. Keuzes ten aanzien constructie, materiaalgebruik, gevelafwerking, energie- en overige duurzaamheidsmaatregelen zijn nog in te vullen.

ACCU architecten denkt stapsgewijs met u mee, werkt transparant en brengt de juiste partijen bij elkaar. ACCU kan u nu al begeleiden in het traject van inschrijving en selectie van de kavel.

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak.

 

SCHAPENATJESDUIN OOST

Het project Schapenatjesduin-Oost in Kijkduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. Een ‘puinduin’ (een steil en tot 25 meter hoog oud duin) grenst direct aan de zuidzijde van het plangebied. Samen met de overige groene randen voelt het wijkje als een besloten buurt, maar wel op loopafstand van het strand en het winkelcentrum van Kijkduin dat geheel gemoderniseerd en uitgebreid gaat worden.
Gezonde bestaande bomen worden waar mogelijk in het plan opgenomen en er wordt een duinmeer en een wadi aangelegd. Onder het motto ‘geen tuinen in de duinen’ zijn de uit te geven kavels relatief klein. De buitenruimte van de woningen is beperkt tot een veranda, patio of vlonderterras aan het nieuw aan te leggen ‘duinmeer’ of wadi. Het privé-parkeren wordt ook binnen de grenzen van de eigen kavel opgelost.
De eenvoudige hoofdvormen versterken het glooiende landschap. In principe krijgen de woningen een constructie in kruislaaghout, waar nodig aangevuld met houten balken en kolommen, maar een traditionele constructie in kalkzandsteen en beton is ook mogelijk.

 

 

DUINMEERVILLA WESTDUIN
(type VOS)

WESTDUIN is een karakteristieke met hout beklede ‘kust-woning’ die in drie varianten beschikbaar is. Een tweelaagse variant met de mogelijkheid voor een veranda, een drielaagse variant met lessenaarkap en een zwevend balkon, waaronder een veranda ontstaat en een variant met een dakopbouw en dakterras. De plattegronden zijn vergelijkbaar en vrij indeelbaar en zijn georienteerd op het uitzicht en het buitenleven. De schuifpuien met louvreschermen aan de zonzijden versterken de sfeer van wonen aan de kust.

plattegronden 'Westduin' variant lessenaarkap met zwevend balkon

DUINMEERVILLA KIJKDUIN
(type VOS)

KIJKDUIN is een statige duinmeer-villa, die in principe bestaat uit een steenachtig volume met een houten opbouw. Deze basis is (vergunningvrij) uitbreidbaar met een veranda, buitenberging of verlengde woonkamer. De opbouw kan uit een enkele verdieping bestaan of een dubbele verdieping met een markante kapvorm waarvoor ACCU diverse varianten heeft ontworpen. De woning is met een vlonder op het duinmeer gericht. De tussenruimte met de buurwoning heeft door de brede schuifpui de kwaliteit van een vergrote woonkamer aan een patio. De indeling van plattegronden en gevels is nog aan te passen aan persoonlijke wensen.

plattegronden 'Kijkduin'

PATIOWONING LANGDUIN
(type HAAS)

LANGDUIN deelt de lengterichting van de kavel in een bebouwde helft en een open helft, waardoor een lange woning met slaapkamer op de begane grond mogelijk is terwijl de afgesloten patiotuin toch ‘open’ aanvoelt dankzij het vrije doorzicht. De woon/eetkamer is zodoende ook verdeeld in een open zeer lichtrijk deel met dubbele hoogte en schuifpuien aan weerszijden en een meer besloten deel met erkerraam/vensterbank. In de dubbelhoge ruimte bevind zich een entresol voor een werk/studeerplek met prachtig uitzicht. De woning kan vergunningvrij worden uitgebreid met bijvoorbeeld een buitenberging.

plattegronden 'Langduin'

PATIOWONING BREEDDUIN
(type HAAS)

BREEDDUIN gebruikt de volle breedte van de kavel in twee volledige bouwlagen. Er ontstaat zodoende een afgesloten diepe, maar ook brede patio-voortuin, die begrensd wordt door een buitenberging en een poort aan de entreezijde. Aan de andere zijde kijkt een kavelbreed erkervenster met schuifpui en vensterbank uit over het collectieve groen met wadi. De woning is vergunningvrij uit te breiden. Vraag ACCU naar de mogelijkheden.

plattegronden 'Breedduin'
Sander Smit  Projectarchitect
opdrachtgever  Gemeente Den Haag, particulieren

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!