Menu

HILVERSUM Naarderstraat

HILVERSUM

Naarderstraat

HILVERSUM

Naarderstraat

  

Naarderstraat, Hilversum

winnaar Hilversumse Architectuurprijs

…dit project had nergens anders kunnen staan en is daarmee typisch Hilversums…

( Jo Coenen, voorzitter jury )

 

 

 

 

situatie

1e verdieping

begane grond

Naarderstraat, Hilversum

 1e Prijs Architectuurprijs Hilversum, in 2010 uitgereikt door juryvoorzitter Jo Coenen.

Uit het juryrapport:

“De jury is onder de indruk van de subtiele stedenbouwkundige inpassing op deze complexe locatie. Met beperkte architectonische en financiële middelen is een evenwichtig en intelligent ontwerp gemaakt met behulp van repeterende, maar toch steeds anders uitgewerkte kozijnkaders in gesloten baksteenvolumes, opgetilde plattegronden en mooi geproportioneerde uitkragen- de balkons aan de Binnenhofzijde… De appartementen aan de Naarderstraat tonen het belang van gevoelige architectuur die nauwkeurig reageert op de ruimtelijke complexiteit van de omgeving. Het gebouw voegt zich op een ontspannen manier in zijn omgeving en de detaillering is consistent doorgevoerd. Zo verbindt het ontwerp alle elementen in zijn omgeving tot een coherent geheel… Doorslaggevend is uiteindelijk de mate waarin het project zijn omgeving heeft afgemaakt. De architectonische uitvoering is subtiel en daardoor extra verrassend en zeer passend op de locatie. Dit project had nergens anders kunnen staan, en is daarmee in de ogen van de jury “typisch Hilversums”.

10 maisonnettes, 4 EGW, 1 appartement, 17 overdekte ppl.

 

gevels

een co-creatie van:

Sander Smit  Projectarchitect

team vhp  Dirk Bots, Heleen Bothof
opdrachtgever  Proper-Stok Woningen, Rotterdam
fotografie  Hennie Raijmakers

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!