Menu

DUIVEN groen hart

DUIVEN

GROEN HART

DUIVEN

GROEN HART

DUIVEN

GROEN HART

 

Groen Hart Duiven

‘village green’ een dorpsveld als dorpsplein

…dit dorpsveld nodigt uit tot ontmoeten, gebruiken en verblijven

 

 

 

 

> CONCEPT >

> CONCEPT >

> CONCEPT >

> CONCEPT >

plankaart
PlankaartDuiven

KLIK: Het dorpsveld...>

> met koningsdag

> als beeldentuin

> als kerst-wintertuin

> als voorjaarsbloemenzee

> met openluchtbioscoop.

plangebied
5014.0 DuivenSituatie2
3Dschets1Duiven
3Dschets2Duiven

Groen Hart Duiven 

Village Green: een dorpsveld in plaats van dorpsplein.

Het centrum van Duiven wil vitaal worden. Het centrum moet een kloppend hart krijgen voor álle Duivenaren. Een hart dat meer is dan een winkelvoorziening. Een hart waar men elkaar wil ontmoeten en wil verblijven.

Op de plek van het oude cultureel centrum wordt een groot, iets verhoogd Dorpsveld (Village Green) voorgesteld dat ruimte kan gaan bieden voor diverse evenementen maar ook uitnodigt om te gaan vliegeren, luieren of picknicken. Het Dorpsveld zal (weer) vrij zicht op de Remigiuskerk gaan bieden. Dit Dorpsveld is het Groene Hart van Duiven. Door de verschillende seizoenen heen verandert de groene setting van karakter, het grasveld kan een bloementapijt worden en het gebruik van Dorpsveld wisselt met de plaatselijke evenementenkalender mee. Het centrumtapijt is het uniform ingericht vlak in de openbare ruimte dat met klinkers en natuurstenen accenten is ingericht en dat het centrumhart markeert en afbakent. Het gemotoriseerd verkeer is hier te gast. Om de ambitie van een vitaal centrum waar te kunnen maken, is een gemengd en compact programma gewenst.

In het ontwerp zijn de maatschappelijke, culturele en commerciële functies bij elkaar gebracht in een ‘Cultuurhuis’. Hierin worden de bibliotheek, een stadscafé, het cultureel centrum met multifunctionele zaal verenigd, zodat dubbelgebruik van de ruimtes mogelijk wordt en wordt aangemoedigd. De Elshofpassage is aan de noordzijde afgezoomd met nieuwe winkels aan een nieuwe winkelstraat. Hier is comfortabel winkelen het hoofddoel. Voor de levendigheid en sociale veiligheid zijn functies als wonen en horeca onmisbaar. Deze worden geconcentreerd aan het verkleinde en intiemer gemaakte Remigiusplein. Ten behoeve van de diversiteit en de opbrengsten zijn woningen in verschillende financieringscategorieën in het plan opgenomen, variërend van starterswoningen, eengezinswoningen met tuin, appartementen met daktuinen, seniorenwoningen met voorzieningen, tot luxe appartementen van ruim 130m2 in het park.

Stedenbouwkundige en functionele visie voor dorpscentrum

 

doorsnede over Cultuurhuis
DoorsnedeCultuurhuis
doorsnede over seniorenwoningen
DoorsnedeSeniorenhuis

een co-creatie van:

Sander Smit  architect-stedenbouwkundige

team vhp  Olga Limarenko, Andrea Abita, Pascal Zuiderwijk, Jens Pötsch
klankbord ASR vastgoed ontwikkeling, Henk Poulisse

opdrachtgever  Gemeente Duiven
fotografie  Google

3Dschets3Duiven

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!