Menu

DEN HAAG Deelplan 20

DEN HAAG

Deelplan 20 Stadshuizen

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'Kopenhagen'

DEN HAAG

Stadshuis 'Kopenhagen'

DEN HAAG

Deelplan 20 Stadshuizen

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'Manhattan'

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'Tokyo'

DEN HAAG

Stadshuis 'Tokyo'

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'San Francisco'

DEN HAAG

Stadshuis "San Francisco'

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'Sydney'

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'Sydney'

DEN HAAG

Deelplan 20 Stadshuizen

DEN HAAG

Stadshuis 'Ypenburg'

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'Ypenburg'

DEN HAAG

Deelplan 20 - Stadshuis 'Ypenburg'

 

DEELPLAN 20  DEN HAAG
HERENHUIZEN ZELFBOUW KAVELS 
stedelijk laanwonen anno 2018

 © ACCU architecten

 

 

situatie (tekening Gemeente Den Haag)

STADSHUIZEN KLOET EN UIVER

De Stadshuizen voor Deelplan 20 in Den Haag-Ypenburg zijn geinspireerd door de ‘Townhouses’ die het stedelijk wonen in diverse grote wereldsteden karakteriseren.  Wonen op het raakvlak van de binnenstad met haar grote dichtheid aan stedelijke voorzieningen en levendigheid en van het relatief rustige stadsrandgebied met groenzones, sportvoorzieningen, fietsroutes en goede bereikbaarheid.
Het niveauverschil (bij de ‘Uiver’ en ‘Kloet’-kavels) tussen de kavel en de omliggende openbare ruimte geeft de Stadswoningen status en allure aan de laan-zijde en biedt unieke kansen voor bijzondere stedelijke woningtypen met een landschappelijk uitzicht. Alle typen zijn volledig aan te passen aan individuele wensen.

 

STADSHUIS ‘KOPENHAGEN’

‘Kopenhagen’ wordt gekenmerkt door een grote doorlopende leefruimte. De leefruimte is in vier verschillende niveaus opgedeeld, die allen afzonderlijk door de gezinsleden kunnen worden gebruikt. De speelkamer, woonkeuken, game-room/werkkamer en de woonkamer hebben een open onderlinge verbinding. Alle leefruimtes hebben een eigen bijzondere relatie met de tuin of het uitzicht. De zongevel is voorzien van een lattengevel die het zonlicht en warmte in zomer en winter filtert. De schaduwgevel biedt een panoramisch uitzicht op de door de zon beschenen plas. Het hellende groendak kan worden voorzien van zonnepanelen. De woning leent zich prima voor een Scandinavische ‘way of life’ en interieur. In ‘Kopenhagen’ woon je duurzaam samen en leef je van binnen naar buiten.

STADSHUIS ‘MANHATTAN’

‘Manhattan’ is herkenbaar als een klassieke stadswoning, maar dan wel met een eigentijdse uitstraling. Het karakter is zakelijk, bijna industrieel, maar verrassend speels. De woning is opgetild ten opzichte van de voortuin en openbare weg, maar heeft in het interieur alleen vlakke vloeren. Een riante woonverdieping met halfopen woonkeuken is via een vide verbonden met de werk/speelkamer op de eerste verdieping. De vide kan ook achterwege blijven zodat extra slaapkamers gemaakt kunnen worden. Op de tweede verdieping verbindt een ‘besloten’ dakterras de zonnige laansfeer met het riante uitzicht over de plas.
In ‘Manhattan’ woon je op stand en ‘op jezelf’ met veel privacy. Een echte thuisbasis.

STADSHUIS ‘TOKYO’

‘Tokyo’ is een licht open stadshuis met een minimalistische Japanse uitstraling. Eenvoud is het kenmerk en het krachtige beeldmerk van de gevel en interieur. Een sculpturale trap vormt de spannende uitzondering op deze eenvoud en verbindt de speelse niveauverschillen en doorzichten van de doorlopende ruimte. Als je liever ruimte hebt dan spullen verzamelt, is ‘Tokyo’ een geschikt rustpunt in het hectische stadse leven.
In ‘Tokyo’ woon je als je van licht, ruimte en openheid houdt.

STADSHUIS ‘SYDNEY’

‘Sydney’ lijkt als stadshuis bedrieglijk eenvoudig van opzet, maar het bijzondere karakter zit in de gelaagdheid. De gelaagdheid tussen openbaar en privé, tussen tuinniveau en woonniveau en tussen zon en schaduw. Een woning die je letterlijk een andere uitstraling kan geven door de louvre-schermen te gebruiken. Een huis dat vrij indeelbaar is en dus aan te passen is aan je leven in plaats van andersom. Als je ‘buiten’ graag naar binnenhaalt ben je in ‘Sydney’ aan het goede adres. Laat de wind door je woning waaien terwijl je zonneschermen dicht zijn of drink lekker je wijntje op de Veranda terwijl je ‘op niveau’ uitkijkt over je eigen laan.
In ‘Sydney’ wil je wonen als je flexibel bent ingesteld en je woning dat ook mag uitstralen. ‘Sydney’ ’is altijd anders.

STADSHUIS
‘SAN FRANCISCO’

‘San Francisco’ is een stadshuis waar geleefd en gewerkt wordt. Een huis voor ondernemers, dat permanent in gebruik is. Voorzien van een souterrain met eigen voordeur is dit huis uitermate geschikt voor werken aan huis. Het dakterras met daktuin is geschikt voor ‘urban farming’ met een luifel die voorzien kan worden van zonnepanelen. Met deze woning zou je dus volledig zelfvoorzienend kunnen worden! Tel daar de Veranda, woonkeuken en extra hoge woonkamer bij op en je hebt het ideale huis voor een dynamisch gezin of andere actieve samenlevingsvorm.
In ‘San Francisco’ woon je zoals jij leeft.

PLANDEEL RIETGANS

STADSHUIS ‘YPENBURG’

‘Ypenburg’ ligt aan de andere zijde van de laan in het plandeel ‘Rietgans’ en is een stadshuistype dat gebaseerd is op een flexibel casco. Eigenlijk ligt er niet zo veel vast. Er is een grote diversiteit aan kavelbreedtes en dus ook woningbreedtes mogelijk. Ook de woningdiepte kent een aantal variabelen. Bovendien kan gekozen worden uit twee tot vier bouwlagen. Deze flexibiliteit maakt ‘Ypenburg’ geschikt voor vele woonwensen, van veelkamerwoning, tot werken of praktijk aan huis. De stapeling van verschillende gebruiksfuncties kan op een herkenbare manier in de gevel tot uiting worden gebracht, zodat een unieke verbeelding van het leven binnenshuis kan worden gecreëerd.

Sander Smit  Projectarchitect
opdrachtgever  Gemeente Den Haag

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!