Menu

ALPHEN Dijkpaviljoen

ALPHEN

Dijkpaviljoen

ALPHEN

Dijkpaviljoen

ALPHEN

Dijkpaviljoen

 

 

Dijkpaviljoen Alphen

een schuur en tuinkamer met uitzicht over de Maas

…we willen heel veel met vrienden buiten koken en eten…

 © ACCU architecten 

 

 

 

Sander Smit  Projectarchitect
opdrachtgever  particulier 
in samenwerking met  MAAK Landschap

 

DIJKPAVILJOEN ALPHEN

Garage, tuinkamer en dijktuin met uitzicht op de Maas

Het Dijkpaviljoen is compact in haar verschijningsvorm en als archetypische ‘schuur’ vanzelfsprekend te lezen als ‘bijgebouw’. Door de vrijstaande positie en de oriëntatie op de rivier neemt het gepaste afstand tot de bestaande woning, die daardoor de monumentale status kan blijven uitstralen.
 Vanaf de openbare weg toont het paviljoen zich als een bescheiden gesloten houten gebouw van 3 meter hoog. De schuin weglopende zijgevels maken een breed zicht op de rivier mogelijk.
 De tuingevel is juist open, smaller en hoger, als een theepaviljoen aan de rivier. Als een balkon kraagt de tuinkamer deels uit over het talud.
 De tuinkamer kan naar alle zijden geopend of juist winddicht afgesloten worden en is zodoende in alle seizoenen optimaal te gebruiken als wintertuin, zomerse buitenkeuken of overdekte patio. De zuidgevel is bovendien voorzien van een zonwerende lamellen-roldeur.
 De eenduidige hoofdvorm wordt versterkt door de uniforme bekleding met verduurzaamde houten latten. Het doorgaande ritme van gesloten latten en open brede voegen maken het volume landelijk robuust en tegelijkertijd verzachtend transparant.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!