Menu

ALPHEN aan den RIJN da Vinci

Alphen aan den Rijn

WOON-Winkelcentrum Da Vinci

Alphen aan den Rijn

Woon-winkelcentrum Da Vinci

Alphen aan den Rijn

Woon-winkelcentrum Da Vinci

Alphen aan den Rijn

Woon-Winkelcentrum Da Vinci

Alphen aan den Rijn

Woon-Winkelcentrum Da Vinci

Alphen aan den Rijn

Woon-Winkelcentrum Da Vinci

Alphen aan den Rijn

Woon-Winkelcentrum Da Vinci

 

 

Da Vinci Alpen a/d Rijn

“…bijna te mooi voor Alphen…”

 

 

 

 

 

situatie

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik naar de volgende plattegrond

klik eerste bolletje

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik om rond Da Vinci te 'lopen'

klik op het eerste rondje

klik voor massa-opbouw

klik voor massa-opbouw

klik voor massa-opbouw

klik voor massa-opbouw

klik voor massa-opbouw

klik het eerste bolletje

doorsnede over het atrium

Woon-Winkelcomplex Da Vinci

 RETAIL IN RIETKRAAG

Het gebouw rijst als een riante rietkraag op uit het landschap van de Molenwetering, op de plek waar eerder een afvalzuiveringsinstallatie de ‘achterkant’ van Alphen aan den Rijn vormde . De locatie is getransformeerd in een voorportaal van het centrum voorzien van het Alphense topsegment van wonen en woonwinkels.

De ‘rietkraag’ wikkelt zich als een halftransparant scherm om de verschillende functies in het gebouw en maakt het tot een eenheid. De rietkraag symboliseert de overgang van water naar land, de symbiose tussen privacy en uitzicht. De gevel geeft een plastische en dynamische gelaagdheid aan het gebouw. De hellingbaan naar de parkeervoorziening op de 2e verdieping maakt de dynamiek van het gebouw als geheel voelbaar.

Tussen de lamellen en de verdiepinghoge glaskozijnen van de appartementen zijn rondom zeembalkons opgenomen die tegelijkertijd functioneren als woningbrede ‘Franse’ balkons. Er is dus geen glazenwasinstallatie nodig. De plattegronden zijn vrij indeelbaar en aanpasbaar. De holle binnengevel op het zuiden met de trapsgewijs oplopende schil van balkons biedt volop zon en betrokkenheid tussen de bewoners onderling.

Lijstvormige portalen markeren de centrale toegangen tot de woningen. Via de hoofdingang naar het atrium met interieurwinkels is in een vloeiende beweging een rondgang te maken langs de winkels die over twee lagen op basis van gelijkwaardigheid rondom het atrium zijn gegroepeerd.Midden in het atrium leidt de verbindende eikenhouten trappartij als een climax door het lichtdoorlatende dak naar de klantenparkeervoorziening. De centrale trappartij doet tevens dienst als minitribune voor presentaties en activiteiten in het atrium.

6.000 m2 interieurwinkels,  58 appartementen (van 45 m2 tot ca 360 m2), 112 gebouwde parkeerplaatsen

 

een co-creatie van:

Sander Smit  Projectarchitect

team vhp  Tjerk van de Wetering, Pieter Thieme, Dirk Bots, Ronald Ubels, Paul Schiereck, Herman Roelofs, Laurens Veth, Rinus de Rooij, Jaap Scheper, Frans Blok, Andreas Feijen, Barbara Meijer

Da Vinci Alphen aan den Rijn BV  Volker Wessels Vastgoed, Alborgh Beheer, Gert de Jeu Beheer
constructieadvies Aronsohn Raadgevend ingenieurs installatieadvies Huisman & Van Muijen

advies bouwfysica Cauberg Huyghen bestek Bouwkundig Bureau Coppens
fotografie  Jeroen Musch, Thea v/d Heuvel, Sander Smit

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!